Dowiedz się o nas więcej
Jesteśmy pasjonatami zdrowego stylu życia
Od wielu lat, codziennie przygotowujemy posiłki dla najmłodszych w żłobkach oraz dla dzieci w przedszkolach i szkołach. Zdajemy sobie sprawę, że kluczem do smacznej i zdrowej kuchni są nie tylko profesjonalne umiejętności kulinarne i dobre zaplecze technologiczne, ale przede wszystkim świeżość i jakość produktów. Menu opiera się na warzywach i owocach sezonowych. Zaopatrujemy się u naszych sprawdzonych dostawców z terenu Dolnego Śląska.
Stawiamy na lokalność. Świeżość i jakość posiłku wiąże się zawsze z odległością między kuchnią, a klientem. w naszym przypadku ta droga jest możliwie najkrótsza, dowozimy tylko we Wrocławiu i jego najbliższej okolicy.


Posiłkowo to zespół profesjonalistów
Nasze posiłki to wynik wiedzy specjalistów oraz talentu szefa kuchni. Dzięki wielkiemu zaangażowaniu i pasji naszego zespołu do gotowania - potrawy mają zawsze wyśmienity smak. Wykorzystujemy różnorodne produkty oraz gotujemy z użyciem nowoczesnych technologii, zawsze zgodnie z najwyższymi standardami. Zbilansowane jadłospisy opracowane są przez kompetentnych i doświadczonych dietetyków.
Posiłkowo powstało w oparciu o doświadczenie firmy Horyzonty Smaku. Rozwijając naszą pasję gotowania, stworzyliśmy ofertę dostosowaną do indywidualnych potrzeb klienta.
Sprawdzeni i lokalni dostawcy
Chcemy, aby Posiłkowo było najbliższe naturze i z tą myślą wybieramy surowce. Zaopatrujemy się u zaufanych i sprawdzonych dostawców. Zależy nam na budowaniu długofalowej współpracy z lokalnymi producentami. Warzywa i owoce pochodzą bezpośrednio od rolników z Dolnego Śląska.
Świadomie wybieramy naturalne składniki wyprodukowane lokalnie w sposób tradycyjny („locavore”), zgodnie z ideą: „Myśl globalnie, jedz lokalnie”.


Połączenie tradycji z nowoczesnością
Nowoczesność i innowacyjność w wyposażeniu oraz technologii pozwala nam odkrywać nowe smaki. Stawiamy na rozwój i chętnie wprowadzamy nowe kulinarne rozwiązania. Gotujemy zarówno diety dla sportowców, jak i obiady dla całej rodziny. Doceniamy i często posiłkujemy się tradycyjnymi technikami gotowania, które pozwalają zachować, to co najlepsze – bogactwo witamin oraz smak z dzieciństwa.
Gotowanie traktujemy jak sztukę kulinarną więc stale poszerzamy zakres technik i technologii przygotowania posiłków.
Poznaj nasz zespół i dowiedz się kto zaplanuje i ugotuje dla Ciebie posiłki

Olga Będzińska
Jestem dietetykiem z ponad dziesięcioletnim stażem zawodowym.
Swoje doświadczenia zdobywałam, jako konsultantka personalna osób dbających o swoje zdrowie, a także z licznymi schorzeniami. Współpracowałam z największymi dolnośląskimi szpitalami w zakresie planowania żywienia i specjalistycznych diet. Od kilku lat jestem dietetykiem żywienia dzieci i młodzieży. Swoje umiejętności i wiedzę poszerzam uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach. Interesuję się kuchnią Slow Food oraz medycyną naturalną. Uwielbiam biegać i aktywnie spędzać czas ze swoją rodziną.

Piotr Gietner
Z branżą gastronomiczną związany jestem od 40 lat.
Pełniłem rolę szefa kuchni m.in. w najwyższej klasy hotelach w Polsce. Doświadczenie zawodowe zdobywałem pracując również za granicami kraju. Moja wiedza i zmysł kulinarny wykorzystywany był podczas bankietów w polskich ambasadach oraz podczas przyjęć dla Prezydentów RP. Swoją pasją dzieliłem się z widzami programów kulinarnych emitowanych w TVP1, TVP2, TV4 oraz z czytelnikami miesięcznika „Men’s Heath” (redaktor działu „Porady kulinarne”). Byłem członkiem Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz prezesem oddziału dolnośląskiego OSSKiC.
Odpowiednia dieta to podstawa
zdrowego stylu życia
Certyfikaty
Nieustannie doskonalimy swoją wiedzę i umiejętności. Dokładamy codziennie starań w tym, aby przygotowane przez nas posiłki były zgodne z zaleceniami dotyczącymi żywienia.
Technologia gotowania
Dzięki wykorzystaniu metody sous-vide posiłki zachowują pełnię smaków, a także wartości mineralne oraz witaminy.
Nadzór dietetyków
Menu Posiłkowa tworzone jest przez dietetyków. Całodzienne wyżywienie jest zbilansowane pod względem energetycznym oraz gwarantuje odpowiednią ilość składników odżywczych.
Doświadczeni kucharze
Wieloletni staż pracy naszych kucharzy pozwala na tworzenie posiłków najwyższej jakości. Dzięki pasji oraz ogromnemu zaangażowaniu na bieżąco wprowadzamy do diety najnowsze trendy kulinarne.
Sprawdzeni dostawcy
Lokalność jest gwarancją świeżości, dlatego korzystamy tylko z producentów z regionu Dolnego Śląska. Chętnie współpracujemy z lokalnymi ekologicznymi dostawcami i rolnikami.
Najlepsze produkty
Nieprzetworzone surowce, wolne od konserwantów i innych chemicznych dodatków produkty, mięso, świeże, sezonowe warzywa i owoce to podstawa zdrowej i smacznej diety pudełkowej.
Przetestuj dietę
Przekonaj się jakie to proste!
Sprawdź nasze propozycje i ciesz się posiłkami dostarczonymi pod wskazany adres.